De bewindvoerder versus de gerechtsdeurwaarder...... Wat nu?

Op veler verzoek gaat ook in 2018 onze verdiepingscursus "De bewindvoerder versus de gerechtsdeurwaarder...Wat nu?" weer van start!

Op het voormalige industrieterrein Céramique, gelegen langs de Maas van de mooie stad Maastricht, bevindt zich een onder architectuur gebouwde wijk met een combinatie van wonen en werken. Binnen deze "urban surrounding" bevindt zich aan de Avenue Céramique 140, wars van tradities, het moderne en hippe kantoor van mr. Ramona Batta c.s. Gerechtsdeurwaarders en Bewindvoerders.

Binnen deze open, inspirerende en op de toekomst gerichte omgeving van Ramona's kantoor vindt een overlappende en creatieve samenwerking plaats tussen de aanwezige gerechtsdeurwaarders, juristen en bewindvoerders.

In het middengedeelte, op het kruispunt van deze werkgebieden, vinden de lesactiviteiten plaats. U wordt hier meegenomen in de dagelijkse praktijk van Ramona Batta als gerechtsdeurwaarder en bewindvoerder.

In groepen van max. 12 personen nemen wij u mee in de dagelijkse praktijk van de gerechtsdeurwaarder waarbij het incassotraject vanaf de factuur tot en met de executie centraal staat. Met praktijkvoorbeelden en recente wet- en regelgeving gaan wij deze problematiek te lijf en wordt uw kennis op peil gebracht.

Vraagstukken die in het programma aan de orde komen:

 • Inleiding Gerechtsdeurwaarder en Bewindvoerder: toen en nu
 • Correspondentie, van factuur t/m incasso
 • Wet buitengerechtelijke incassokosten
 • Procedure bij de kantonrechter, de dagvaarding
 • Het verweer met huurvoorbeeld
 • Het vonnis en de executie
 • Beslag en beslagvrije voet
 • Actualiteiten en de toekomst

Het programma zal om 12.30 uur beginnen met een lunch. Tussen de lesactiviteiten door is er even tijd voor koffie of thee met vlaai. Aan het einde van de studiemiddag - rond 17.00 uur - zullen we ons begeven naar de Batta Borrelhoek om daar de studiedag af te sluiten met een drankje en een hapje en het uitreiken van de certificaten.

Aan deze workshop worden door de BPBI / NBPB / NBWV 4 PE punten/leeruren toegekend.

Cursusdata:

 • Vrijdag 02 februari 2018
 • Vrijdag 16 maart 2018
 • Vrijdag 13 april 2018

Komt u met het openbaar vervoer? Het kantoor is gelegen in het stadsdeel Wyck, op circa 10 minuten lopen van het station. Er is voldoende (betaalde) parkeergelegenheid voor de deur en in de nabijgelegen Q-parkgarage.

Bent u de bewindvoerder die een trapje hogerop wil?

Meld u zich dan nu aan via: bewindvoering@battacs.nl.

Graag tot dan!