Wegens het vertrek naar een andere werkgever van één van onze bewindvoerders zijn wij per direct op zoek naar een ervaren bewindvoerder.

Bewindvoering is erop gericht om de financiële belangen te behartigen van personen die tijdelijk of blijvend niet in staat zijn dit zelf te doen. Oorzaken hiervan kunnen lichamelijke en/of psychosociale redenen zijn, maar ook schulden of verkwisting.

De beschermingsbewindvoerder voert de regie en verricht alle uit de bewindvoering voortvloeiende werkzaamheden. Deze zijn veelal administratief (juridisch, economisch en fiscaal) van aard. Tot het takenpakket van de bewindvoerder behoort onder meer; het voeren van intakegesprekken, analyseren van de (schulden-)problematiek en opstellen van een plan van aanpak. Het stabiliseren van de financiële situatie en het opstellen van rapportages t.b.v. de rechtbank. Het aanvragen en contoleren van alle mogelijke uitkeringen, (belasting)toeslagen, kwijtscheldingen en overige inkomensondersteunende voorzieningen. Het schrijven van verweer- en bezwaarschriften, de aangifte inkomstenbelasting en het berekenen van de beslagvrije voet. Indien er sprake is van problematische schulden die niet binnen afzienbare periode kunnen worden afgelost, verwijs je door naar de schuldhulpverlener en begeleid je het MSNP- en vervolgtraject (WSNP). Bovendien zorg je voor het verwerpen van nalatenschappen, de verkoop en ontruiming van woningen, en de verhuizingen van je cliënt(e). Tot slot behoort het stimuleren van de zelfredzaamheid van de cliënten tot je takenpakket.

Functie-eisen:

Wij zijn op zoek naar een nieuwe collega die voldoet aan onderstaande functie-eisen;

  • Je beschikt over een HBO diploma (SJD, MER, HEAO of gelijkwaardig) met minimaal 2 jaar werkervaring in een soortgelijke functie;
  • Je kunt een VOG overleggen met betrekking tot deze functie;
  • Je hebt kennis van en inzicht in (sociaal-)juridische en financiële procedures;
  • Je hebt kennis van relevante wet- en regelgeving;
  • Je hebt ervaring met administratieve processen en automatisering;
  • Zeer goed ontwikkelde communicatieve vaardigheden;
  • Je bent kordaat, accuraat, stressbestendig en oplossingsgericht;
  • Kennis van de standaard Microsoft Office pakketten zoals Excel en Word;
  • Je bent enthousiast, leergierig en resultaatgericht. Je werkt efficiënt en je kunt snel schakelen;
  • Kennis van softwarepakketten zoals OnView, of ander relevant CRM systeem strekt tot grote aanbeveling.

Je komt in een collegiaal en hardwerkend team terecht dat kwaliteit zeer hoog in het vaandel heeft staan en de uitdaging aan gaat om de gewenste eindresultaten te behalen in een groeiende organisatie.

Het betreft een parttime functie voor maximaal 28 uur.